„Černý čaj je oxidován nejvíce - přes polovinu jeho polyfenolů je zoxidováno. Obsahuje tedy jak okysličené, tak neokysličené (přírodní) polyfenoly. Ty okysličené vytvářejí chuť, barvu a aroma černého čaje, zatímco přírodní polyfenoly dodávají nápoji charakteristickou trpkost, která stimuluje činnost slinných žláz a zahání žízeň. “
Citace tagy: Oxidace čaje, Červený čaj, Výroba čaje
Špičkový čaj nádherného vzhledu vyrobený ze zlatých tipsů. Po zalití nám dává nálev...
Tento malý koláček červeného čaje je vyroben z jarní sklizně 2012 z vysokohorské...
Nádherně zpracovaný celolistový čaj z kultivaru Pb312. Velmi ojedinělá záležitost z...
mimořádně zajímavý čerstvý (sklizeň říjen 2015) červený čaj sklizený z divoce...
Výborný čaj z jediné zahrady v Sikkimu, rozprostírající se v okolí vesnice Temi, v...
bohatá, mierne 'bariková' chuť po dubových sudoch ako pri vínach, razatná a vyvážená...
„Čajovník se pěstuje i na úpatí Himalájí, v oblasti Darjeelingu. Plantáže leží v nadmořské výšce od 2000 do 3000 m n.m. a jsou orientované na jižních svazích těchto velehor. V těchto místech jsou produkované čajovníkové listy vynikajících kvalit. Jsou značně aromatické, s velkým obsahem vrcholových nazlátlých lístků oblíbených pro své příjemné aroma, které je ovlivněno vysokohorskou polohou plantáží a klimatickými podmínkami.“
Citace tagy: Indie, Darjeeling, Červený čaj
Popis od prodejce: Classic Xiaguan green box JiaJi tuocha is replenished! Xiaguan TF has been producing...
Shu cihlička přivezená z Číny jako dárek, prodejce neznámý. Výrobce je uveden jako LongChang Tea Co.
This tea came from Mangzhi mountain which is located in the west of Xiangming village Mengla county, and...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.